Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

Nr 546, den 29 maj 2006

Tips för att arbeta tillsammans

Gör en positiv analys

Hur bibehåller man en positiv och kreativ känsla i sitt team? Ett effektivt, enkelt och beprövat verktyg är den positiva analysen. Den är en utmärkt inledning på varje teammöte.

Den positiva analysen består av två enkla frågor som alla i teamet diskuterar och delar med sig av svaren till hela gruppen:

1) Fem saker vi har gjort bra sedan sist.
2) Två saker vi vill göra ännu bättre i framtiden.

Jag föreslog denna metod för första gången för över 20 år sedan. Jag hade träffat ett arbetslag som började varje möte med en probleminventering. Listan blev lång, mötet tungt och man kom sällan igenom listan. Att lista problem är förstås att fokusera på motgångar. Motgångar sänker både teamkänsla och självkänsla. Inte heller ger det en sann bild av verksamheten. Vi lyckas ständigt med mängder av saker men tar det för givet och sätter inte ord på det. Vi får sämre team- och självkänsla än vi borde ha.

Helt avgörande för allt engagemang i livet är att vi ser resultat av det vi gör, att vi upplever att vår tid, energi och ansträngning resulterar i något meningsfullt och värdefullt. För några hundra år sedan när livet var enklare var resultaten ofta uppenbara. Vi såg när sådden var skördad och bärgad, huset tillbyggt och skafferiet fyllt. Idag jobbar många av oss med saker där det inte är lika självklart vad vi egentligen åstadkommer. Ska vi trivas och utvecklas på jobbet så måste vi uppleva att vi åstadkommer resultat.

Den positiva analysen lyfter alltid fram fem saker som vi har lyckats med för att bekräfta den ansträngning som gjorts sedan förra mötet. Det ger den energi som behövs för att ta tag i två saker som inte fungerar lika bra. Men tänk om det finns fler problem än två? Frågan är hur mycket vi verkligen kommer att ta tag i. Bättre två saker genomförda än tio saker som diskuteras.

Prova att inleda nästa teammöte med en positiv analys. Det tar inte många minuter men ger energi för resten av mötet.

Lycka till! Jonas Himmelstrand


© 2006 Fortbildningsbrevet Strategier för att Lära & VäxaUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN