Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

Nr 503, den 14 juni 2004

Frihet är det bästa ting…

Frihet är ett aktuellt begrepp. Temat har varit uppe i flera artiklar och recensioner i Strategier under våren. Är vi "förtryckta"? Eller tar vi inte tillvara på den frihet som finns? Eller är det både och?

John skrev om frihet och kontroll utifrån sina erfarenheter från skola och politik. Vi recenserade den aktuella boken Att vara fri och höra till som tar upp temat. Den recenserade klassikern Flykten från friheten känns högaktuell också idag.

Temat dyker upp även indirekt. Förr på teamföredrag fick jag ofta frågor om hur man kan bli ett bättre team. Nu handlar det mer om hur man överlever i ett dåligt team. Kajsas artikel om Byron Katies bok handlade om hur man kan välja glädje även när friheten känns begränsad.

Frihet är nära besläktat med att lära och växa som människa. Psykoanalytikern Erich Fromm skriver i Flykten från friheten att frihet handlar om att vilja växa till vårt sanna och äkta jag. Gör vi inte det blir vi rädda, ångestfyllda och söker flyktvägar; i extrema fall till sekter och populistiska ledare med förenklade budskap.

Vi har under åren skrivit en hel del närbesläktat till temat frihet. I boken Den vise VD:n möter vi en chef som får hjälp att bli mer äkta som person och därigenom blir mer fri och tar bättre beslut för helheten. På det synnerligen fria och demokratiska företaget Semco i Brasilien uppmuntras medarbetarna starkt att prioritera sin egen utveckling i jobbet.

Frederich Reichheld skriver om ett kännetecken för lönsamma företag – de har lojala kunder som stannar länge. Hur får man lojala kunder – jo, man har lojala anställda. Hur får man lojala anställda? Ja, lojalitet kan inte beordras utan bara förtjänas genom att ge sina medarbetare goda arbetsvillkor och uppmuntran att växa och utvecklas i jobbet.

Aldrig förr har det funnits så goda förutsättningar för så många att växa och utvecklas som människor. Men tar vi vara på möjligheten? Vi som påverkar andra, ledare, politiker och opinionsbildare, uppmuntrar vi människor att ta möjligheten? Eller har vi snärjt in oss i regler och attityder som motverkar växande?

  • Tänk bort hela samhället en stund: arbetsplatser, affärer, skolor, vårdinrättningar, dagis och myndigheter. Hur skulle du vilja leva om du fick uppfinna samhället på nytt? Vad skulle du vilja göra? Vilka relationer skulle vara viktiga? Vilka skulle dina livsmål vara? Tanken kanske svindlar. Hur fria är vi egentligen idag?

  • Din bild av detta ideala liv är givetvis riktig för dig. Hur kan du i små steg öka din frihet? Hur kan du i din yrkesroll uppmuntra människor att lära och växa?

Allt växande är kopplat till större frihet men också till större eget ansvar, det vet varje tonårsförälder. Kanske håller vi alla på att växa upp och behöver mer frihet.

Glad sommar önskar Jonas Himmelstrand

Bokinfo finns på www.strategier.se/503.html


© 2004 Fortbildningsbrevet Strategier för att Lära & VäxaUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN