Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

Nr 558, den 8 januari 2007

Visdomen växer i danskt arbetsliv

Två kolleger från Danmark är i stan. "Kan vi ses?" undrar de per telefon. En solig höstdag ses vi i Gamla Stan i Stockholm. De berättar engagerat om hur de gjort visdom till ett begrepp i konsultarbetet bl.a. inom danskt näringsliv och dansk offentlig sektor.

Michael ├śrbech och Lars Borgmann är konsulter på det danska konsultföretaget Wisdom Aps. Michael berättar om deras grundläggande frågeställning när de arbetar med chefer, arbetslag, socialsekreterare och sjukvårdspersonal: "Hur kan detta lösas på ett vist sätt?"

Michael har bott många år i Afrika och även Lars har rest mycket. De berättar om en 84-årig nordamerikansk indianhövding som bjudit in dem till USA för att tala om ledarskap. "Det var ibland svårt att hänga med i hans tempo", berättar den snart 40-årige Lars. Bägge menar att det bland ursprungsbefolkningar finns visdom och metoder för visdom som passar utmärkt i västerländskt arbetsliv och som märkbart kan förbättra det.

"Vad är visdom?" frågar jag. Michael berättar att visdom bygger på erfarenhet och inre lyssnande – inte på kunskap. Inte så att kunskap är oviktigt, bara att det inte är tillräckligt. Lars ritar upp tre cirklar som han benämner "produktion", "reflektion" och "beslutsfattande". Vi använder 98% av vår arbetstid i produktionen, menar Lars. Reflektionen sker ibland på en kaffepaus. Chefer håller med om att reflektion är viktigt men finner inte tid för den.

Verkligt aktuellt blir det när vi kommer in på den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning i Danmark, Sverige och övriga Europa. Det är fel att se de äldre som problem, menar Lars. Vi tar inte tillvara de äldres visdom. Inte heller är vårt arbetsliv konstruerat för att nära visdomen hos de som arbetar.

Jag funderar på de tre cirklarna igen och ser bilden av en hel värld som fastnat i produktion med väldigt lite vis reflektion. Vi producerar och producerar. De problem med stress och sjukdom som detta skapar i Sverige försöker vi lösa med mer produktion. Vi har problem med ungas hälsa, vuxnas hälsa, äldre människors livskvalitet och materiell överproduktion. Men sätter vi oss ner och frågar efter ett verkligt vist sätt att lösa dessa problem? Mina danska kolleger har en poäng.

"Hur får vi in mer visdom i arbetslivet?" frågar jag och känner mig som en journalist. Lars ler och säger att visdomen inte behöver föras in. Den finns redan där. Det gäller bara att ta tillvara den.

Visdom från nordamerikanska indianer och tibetanska buddister finns nu i danskt arbetsliv. Behövs det i Sverige?

Allt var inte bättre förr, men vi har tappat några viktiga värden på vägen, ett av dem är visdom. Denna visdom behöver vi återvinna. Om detta är vi alla tre överens denna soliga fredagseftermiddag.

Lycka till! Jonas Himmelstrand

Mer info på: www.strategier.se/558.html


© 2007 Fortbildningsbrevet Strategier för att Lära & VäxaUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN