Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

bild på bokomslagNr 548, den 14 augusti 2006

Recensionsspalten

En Bra Bok

läst av Jonas Himmelstrand

Gör det du är bäst på


Att göra det bästa av våra möjligheter för att leva det liv vi vill, är väl en universell önskan av livet idag. Vi vet idag att vi lyckas bäst genom att bygga på våra styrkor. En personlig coach i bokform som har den utgångspunkten är Gör det du är bäst på, skriven av Scott Blanchard och Madeleine Homan. Scott är son till Ken Blanchard som skrev bästsäljaren En-minuts-chefen på 1980-talet.

Gör det du är bäst på innehåller några enkla test där läsaren kan se vilka områden i livet som behöver lite omsorg. Områdena är: Perspektiv på dig själv; Överblicka ditt liv; Använd din begåvning rätt; Erkänn dina behov; Vårda dina värden; Hävda dina normer; Sätt dina gränser och Rensa i röran.

Boken är djupt respektful mot den som coachas och helt baserad på inre styrning. Den säger inte vad du ska göra utan visar vilka problem som kan behöva lösas på ditt personliga sätt med dina styrkor.

Detta är en på många sätt fascinerande bok. Till sin form och sitt språk är den på alla sätt en typisk managementbok. Till sina värderingar skulle den i vissa avseenden kunna vara en new age-bok. Det är alldeles klart att det förhållningssätt av icke-dömande, självacceptans och kärlek som förekommit länge i new age-litteraturen nu på allvar börjat blivit accepterat också i managementlitteraturen.

Det behövs inte många sidor för att övertyga sig om att denna bok är något extra. Den har värme, djup, enkelhet och humor. Alla som på minsta sätt tycker att det känns svårt att få tiden att räcka till, få gjort det man vill eller få sina relationer att fungera, kommer att ha stor glädje av att läsa Gör det du är bäst på. Rekommenderas varmt!


Gör det du är bäst på, av Scott Blanchard.
Svenska Förlaget 2006. ISBN 91-7738-712-0. 233 sidor.


© 2006 Fortbildningsbrevet Strategier för att Lära & VäxaUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN