Nr 483, den 25 augusti 2003 & alt_text_image_int &

Recensionsspalten

En Bra Bok

läst av Jonas Himmelstrand

Skaffa dig en bra chef


Det är inte ovanligt att människor som har en dålig chef känner sig maktlösa.

Detta råder dock ledarkonsulten Härje Franzéns bok, Skaffa dig en bra chef, snabbt bot på. Franzén visar handfast och konkret hur du tar kontrollen över din karriär och utveckling genom att skaffa dig en bra chef. En bra chef är din bästa resurs, enligt Franzén. Alla vinner på bra chefer: organisationen, medarbetarna och kunderna.

Gör först din egen prioriteringslista över vad du vill ha ut av ditt arbete så du vet vad du söker. Var också ärlig mot dig själv om dina styrkor och svagheter. Be andra om respons så du vet vad som ligger hos dig och vad som ligger hos chefen.

Sedan ger Franzén tydliga förslag till jobbsökande om hur de hittar en bra chef. Det är ett riktigt detektivarbete som boken föreslår, dock absolut värt det, enligt författaren. För dem som har en acceptabel chef ger Franzén utförliga råd om hur du kan stödja och utveckla denne. Dessutom berättar han om hur man identifierar en omöjlig chef och gör sig av med honom eller henne!

Att läsa Skaffa dig en bra chef ger känslan av att ha en erfaren person som helt och hållet står på ens sida. Författaren gör ett utmärkt jobb i att tränga bakom alla vackra ord i managementvärlden och visa vad det egentligen handlar om.

Detta är en nödvändig bok för alla anställda. Oavsett verksamhet eller position hjälper den läsaren att hitta en utvecklande arbetssituation. Efter att ha läst Skaffa dig en bra chef så känns det perfekta jobbet mycket mer inom räckhåll. Mycket läsvärd!


Skaffa dig en bra chef, av Härje Franzén. Svenska Förlaget 2003. ISBN 91-7738-618-3. 272 sidor.


© Fortbildningsbrevet Strategier 2003. www.strategier.se