Strategier logo

bild på bokomslagNr 536, den 9 januari 2006

Recensionsspalten

En Bra Bok

läst av Jonas Himmelstrand

Självkänsla nu!


Självkänsla är något högst avgörande för vårt välbefinnande och vår livsglädje. Med självkänslan på topp kan vi försätta berg. Är självkänslan däremot låg kan livet tyckas meningslöst. En god självkänsla är också en verklig resurs för att kunna samarbeta väl med andra.

Vår självkänsla är lyckligtvis något vi kan påverka positivt med vår egen vilja vilket är vad Mia Törnbloms bok Självkänsla nu! handlar om.

Mia Törnblom gör noga skillnad på självkänsla och självförtroende. Självförtroende handlar om vad vi tror oss kunna prestera. Självkänsla handlar om "mitt eget värde i mina egna ögon eller hur det faktiskt känns att vara jag".

Med en god självkänsla fortsätter man att värdesätta den man är och tycka om sig själv även när andra inte gillar det man har presterat.

Författarinnan vet vad hon talar om. Hon har framgångsrikt lyft sig från självkänslans verkliga botten till ett framgångsrikt liv som personlig coach där hon hjälper andra att stärka sin självkänsla. Hon delar generöst med sig av erfarenheter både från sitt eget liv och från sin roll som coach.

Boken ger många bra övningar som t.ex. "Jag är bra-boken" där man dagligen i dagboksform skriver ner bra saker om sig själv, saker man är tacksam över och områden där man behöver hjälp.

Det räcker egentligen med att vi någon gång tvekar inför vårt eget värde för att vi ska ha glädje av att läsa Självkänsla nu! Boken gäller alltså de flesta av oss. Den är enkelt och tydligt skriven och med dess utmärkta övningar har den en verklig potential att lyfta vår självkänsla.


Självkänsla nu!, av Mia Törnblom.
Stockholm Forum, 2005. ISBN 91-37-12757-8. 168 sidor.


© 2006 Fortbildningsbrevet Strategier för att Lära & Växa • www.strategier.se