Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

bild på bokomslagNr 254, den 8 mars 1993

Recensionen

En Bra Bok

läst av John Steinberg

Tänk rätt, bli framgångsrik!


Det finns mycket kunskap att hämta från undanställda böcker. Ta fram några böcker du läste för 10-15 år sedan, kanske titlar som ingick i din utbildning. Vilka idéer och kunskaper behöver du påminnas om? Ett exempel: Thomas Gordons böcker om aktivt lyssnande var väldigt på modet i början på 70-talet. Men visst finns det mycket att lära av Gordon än idag, även om han inte är på modet just nu.

Se efter i bokhyllan och ta fram titlar som var populära ännu längre tillbaka i tiden. Vilken guldgruva! Tänk så många goda idéer vi har läst om men kanske inte så ofta omsatt i praktiken.

Jag har nöjt mig med att läsa några gamla klassiker i "Hjälp dig själv"-branschen, tex Norman Vincent Peales bok från 50-talet om positivt tänkande, Dale Carnegies bok från 30-talet om konsten att tala, och nu senast Napoleon Hills underbara bok, "Tänk rätt, bli framgångsrik"!

Avskräcker titeln? – Ännu en amerikan som ohejdat entusiastisk talar om för dig att du kan bli både lycklig och rik! Låt dig inte skrämmas. Hill har under hela sitt liv intervjuat och forskat kring framgångsrika människor. Han beskriver på ett underhållande, levande och tydligt sätt hur dessa människor gått till väga.

Framgångsrika människor vet bl a vad de vill, de skaffar kunskaper och får saker ur händerna. De är otroligt viljestarka och envisa. De tvekar inte, utan vet att det kommer att gå bra. Du ska inte heller tveka – läs klassikerna i din bokhylla igen.


Tänk rätt, bli framgångsrik!, av Napoleon Hill.
IPU-förlaget 1988. ISBN 91-85988-05-7. 232 sidor.


© 1993 Fortbildningsbrevet StrategierUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN