Strategier logo

Strategiers syfte är att inspirera växande till vår fulla mänskliga potential – i skolan, företaget, samhället och hemmet.

Utvecklingsbrevet

m10

bild på recensionsomslagNr 661, den 26 september 2011

Recensionen

En Bra Dvd

sedd av Jonas Himmelstrand

Making Sense of Attention Problems


Såväl lärare som föräldrar som alla andra som arbetar professionellt med barn och ungdomar har någon gång upplevt följande: Barn som inte lyssnar, barn med uppmärksamhetsproblem, barn som alltid råkar i trubbel, hyperaktiva barn, rastlösa barn, impulsiva barn, barn som man kommer överens med – och som minuten efteråt gör raka motsatsen. Listan kan göras lång. En del symtom kan kvalificera för en ADD- eller ADHD-diagnos.

I åtskilliga fall finns helt naturliga förklaringar, enligt dr Gordon Neufeld i dvd-kursen Making Sense of Attention Problems. Han förklarar två naturliga orsaksmekaniser, men utesluter inte att det kan finnas andra. I det ena fallet fungerar hjärnan perfekt, fast vi vuxna skulle önska att den fungerade annorlunda. I det andra fallet kan förmågan att stänga ute oönskade intryck vara skadad. Bägge fallen kan leda till beteenden som kvalificerar för en ADD- eller ADHD-diagnos.

I det första fallet är hjärnan helt enkelt upptagen med något annat, något som bekymrar eller stressar, ofta i familjerelationerna. Hjärnan lägger då fokus där och stänger ute vad den anser vara "irrelevant" information, som t.ex undervisningen. Ett kroniskt sådant tillstånd leder ofta till diagnos. I det andra fallet blir hjärnan överväldigad av för många intryck och försvarar sig genom att "stänga av" och förtränga känslorna. Även detta tillstånd leder ofta till diagnos idag.

Kompletta åtgärder föreslås på denna dvd-kurs. De är radikalt annorlunda från mycket som tillämpas idag.

Making Sense of Attention Problems är ett måste för alla som på något vis kommer i kontakt med barn och unga med särskilda behov. Rekommenderas!


Making Sense of Attention Problems – A four hour video course offering natural solutions to a perplexing phenomenom. Dr Gordon Neufeld, 2011. 240 min. Endast engelska.


© 2011 Kunskapsbrevet Strategier för att Lära & VäxaUtskrift


 

AKTUELLT

HEM

LÄS STRATEGIER

PRENUMERERA!

OM STRATEGIER

KONTAKTA OSS

LÄNKAR

LOGGA IN